Magán egészségbiztosítás Magyarországon - Mindent az egészségbiztosításról

Magán egészségbiztosítás Magyarországon - Mindent az egészségbiztosításról

Magán egészségbiztosítás Magyarországon - Mindent az egészségbiztosításról

Képzeljünk el egy világot, ahol nem kell heteket vagy hónapokat várnunk egy szakrendelői időpontra, vagy magunkat kúrálnunk vény nélkül kapható gyógyszerekkel (többnyire sikertelenül). Egy havi fix összeg befizetése után ez könnyen elérhetővé válik: a magán egészségbiztosítással magasabb és főleg gyorsabb egészségügyi szolgáltatásokat vehetünk igénybe. Így az egészségmegőrzésre fókuszálhatunk a betegségek kezelése helyett.

Magyarország az egyik listavezető Európában az elkerülhető halálokok tekintetében. Pedig rendszeres szűrővizsgálatokkal és megelőző kezelésekkel a tüdő-, mell- és vastagbélrák továbbá a szív- és érrendszeri betegségek nagy százaléka csökkenthető lenne a lakosság körében.

Ha rövid határidővel szeretnénk igénybe venni valamilyen laborvizsgálatot vagy diagnosztikai eljárást, akkor magánrendelőbe kell mennünk. Ez azonban, sajnos nem elérhető mindenki számára. Nagy visszatartó erő, hogy egy-egy vizsgálatnak borsos ára lehet. De egy jó magán egészségbiztosítás pontosan ezen segít: kiszámítható költségeket és megbízható szolgáltatást ad.

Mikor jó, ha van magán egészségbiztosítás?

Ha szeretnénk megőrizni az egészségünket.

Ehhez pedig rendszeres szűrésekre van szükség. Egy magán egészségbiztosítás tartalmazza az éves szűrővizsgálatokat, és sok szolgáltató ajánl 24 órás orvosi call-center szolgáltatást is. 

Ha gyorsan szeretnénk sorra kerülni egy szűrővizsgálatnál vagy diagnosztikai eljárásnál.

A biztosító rövid határidővel megszervezi nekünk a magánorvosi ellátást, akár betegszállítással együtt. Mindezt a legmodernebb klinikákban, magas szintű szolgáltatásokkal.

Ha vállalkozók vagyunk.

A főállású egyéni vállalkozók jogosultak a társadalombiztosítás ellátásaira, de táppénzre nem. Ezért kiemelten fontos az egészségmegőrzés szűrővizsgálatok által. Csupán évi 1-2 rutinvizsgálattal már sokat tehetünk az egészségünkért.

Ha szülők vagyunk.

Minden szülő a legjobbat szeretné a csemetéjének. Ha megbetegszik, a leggyorsabb segítséget, a legjobb szakembereket akarjuk nyújtani nekik. Több biztosító is gondolt a gyermekes családokra, és rendkívül kedvező csomagokat kínálnak a szülőknek.

Ha magas beosztásban dolgozunk, cégvezetők vagyunk.

A feszített munkatempó, a hosszú munkaórák nagy terhet rónak az ember szervezetére. Kiemelten fontos tehát a rendszeres szűrés, amivel megelőzhetőek a szív- és érrendszeri megbetegedések, amelyek gyakoribbak ezen a területen.

Milyen költségekre számíthatunk?

Minden biztosító más díjazással dolgozik, de vannak tényezők, amelyek meghatározzák a havi vagy éves szinten fizetendő biztosítás díját:

- Nem és életkor
- Általános egészségi állapot
- Foglalkozás
- Esetleges életmódbeli szokások (például dohányzás)
- A biztosítási csomag tartalma
- A biztosító társaság

Tehát, egy 30 éves irodai munkát végző, káros szenvedélyektől mentes, rendszeresen sportoló ember kedvezőbb díjra számíthat. Ezért is érdemes már akkor megkötni a biztosítást, amikor még egészségesek vagyunk .Ha már van valamilyen alap betegségünk, arra a biztosítási fedezet már nem vagy csak részben vonatkozik.

Mennyit fizet a biztosító, ha bekövetkezik a baj?

Itt fontos tudni a különbséget az összegbiztosítások és a szolgáltatásfinanszírozó biztosítások között. Míg az első pénzt fizet a biztosítottnak egy biztosítási esemény kapcsán, a második megszervezi és megtéríti az egészségügyi ellátást egy bizonyos összeghatárig (magánorvosi ellátás, szűrővizsgálatok, betegszállítás, esetenként akár külföldi gyógykezelés is).

Mire nem térít a biztosító?

Előrelátható, tervezhető (mint például az általános fogorvosi kezelések), és a nem szükséges beavatkozásokat (szépészeti beavatkozások) nem téríti a biztosító. Esztétikai plasztikai műtéteket csak akkor fizet, ha arra baleset miatt van szükség. Ezenkívül a sürgősségi ellátás, mivel állami privilégium - kizárólag állami intézményben vehető igénybe. De ebben az esetben is átszállítják a beteget a magánintézménybe, amint lehet.

A szolgáltatások részleteiről és díjairól kérdezze munkatársainkat.

A minőségi ellátás már egy viszonylag alacsony havi ráfordításból is megteremthető. Szeretteink és saját magunk egészsége könnyen megvédhető rendszeres szűrővizsgálatokkal, de a közegészségügyben erre limitált lehetőségünk van. Főleg várakozás nélkül. És az idő nem egy elhanyagolható tényező az egészségünk tekintetében.